Homemade Ice Cafés in Vorarlberg
Always popular, but since the remodel and reorientation, this place is going places! The in-house roastery's selection (from Flat White to Nitro Cold Brew) is just as sensational as the food (shakshuka, pancakes, lunch bowls, tapas, soups, or sushi).
Magnificent cakes, fine chocolates, homemade ice cream or fresh strudels - since 2008, the Piringer family has been surprising customers with unusual creations. The large selection not only delights those with a sweet tooth; changing lunch menus and the breakfast selection are also well received.
Sweet, small café with in-house patisserie and confectionery like a picture book. Carmen and Gerhard Götze are the fourth generation to offer fabulously good cakes, tarts, chocolates, cookies and other temptations, and the fifth generation is already helping out diligently.
In the almost legendary café, Martin Senn has further refined his father's sweet craft. The motto here is: No sharing! Caramel buchtels (!), cream slices, the original Montafon nut cake, the selection of pralines or strudel are all too good.
You can also stop by the country's most famous chocolatier - and taste your way through the entire range! Cheers to the variety, homemade ice cream, chocolate fondue, Champagne breakfast, drinking chocolate and pancakes.
A must for Cremeschnitten fans, here you can get probably the best in the country! But the family business's patisserie/confectionery is also famous for its homemade ice cream made from local ingredients (e.g. Höchst blackberry), cakes, tarts, chocolates and the sumptuous breakfast.
Café, bar, lounge, restaurant - at the Gallaun family you can spend the whole day! Stoll coffee from Zurich is brewed (also single origin), there are power bowls, egg dishes, beef tartar as well as classics, and the drinks are also impressive.
A sweet tooth hotspot for every age group: not only iced coffee of the traditional house has been a good reason for a visit to the Bregenzerwald for many years, but also soft ice cream, simply sensational Cremeschnitten and homemade cakes.
See and be seen is the motto of the classic restaurant on Dornbirn's market square. How convenient that the trendy meeting place actually has good coffee, excellent Wiener Schnitzel and a first-class selection of wine and spirits.
Visit an exhibition of the Vorarlberg Museum or just watch the hustle and bustle on the Kornmarktplatz? Either way, you should stop here for a bite to eat. The quiche, panini, freshly squeezed juices, homemade soups and cakes taste just too good.
With its direct location on the lake, nothing can go wrong: for exactly 60 years, promenade strollers and ice cream lovers have been stopping in here to enjoy the creations prepared fresh every day. But there are also additional points for the breakfast assortment, snacks and aperitivo.
Restaurant Frööd im Brandnertal<br> Genussvolle Momente auf 1.680 m<br> <br> Das Frööd im Brandnertal wurde 2023 von Falstaff zum besten Brunchlokal Vorarlbergs gekürt und überzeugt mit zeitgemäßer Architektur, Energieneutralität und grandiosem Ausblick.<br> Ein schnörkelloser gradliniger Holzbau wird gleich an den Bergstationen der Panoramabahn in Brandnertal sichtbar und beweist beim ersten Anblick: Ein Bergrestaurant muss keineswegs verkitschte Alpenromantik ausstrahlen. Der eindrucksvolle Ausblick auf die umliegenden Talschaften und das imposante Bergpanorama ziehen jeden Besucher sofort in Bann.<br> <br> Wer auch auf 1.680 m richtig gut essen will, ist im Frööd goldrichtig! Hier kann man eine Auszeit von den anstrengenden Bergaktivitäten nehmen, genussvoll speisen und eine feine Auswahl an österreichischen Weinen genießen. Es wird mit Zutaten aus der Region frisch gekocht, legendär sind die Frööd Burger, die Brettljause oder die Dessertvariation. Eine vielfältige Auswahl an veganen und vegetarischen Gerichten ist selbstverständlich.<br> Jeden Sonntag im Sommer findet das große Bergfrühstück mit feinsten Spezialitäten der Genussregion Vorarlberg statt. An allen anderen Tagen startet der Tag im Frööd mit verschiedenen Frühstücksvariationen, die auf Etageren serviert werden. 2023 gewann das Frööd das Falstaff Publikumsvoting und wurde zum besten Brunchlokal Vorarlbergs gekürt.<br> <br> An den Vollmond-Abenden im Sommer findet das Mountain Barbecue mit anschließender Vollmondwanderung ins Tal statt. Eine Auswahl an regionalen Produkten kann man direkt beim »Frööd Spycher« kaufen. Kinder und Familien lieben den großen Naturspielplatz direkt beim Frööd.
Hotel Post Lech am Arlberg Öffnungszeiten Montag bis Sonntag 10.00 bis 22.00 Uhr. Jägerstube Öffnungszeiten Mittwoch bis Sonntag 18.30 bis 21.00 Uhr. Trotz Luxus und Komfort eine wohltuende Vertrautheit und Gemütlichkeit zu schaffen gelingt nicht vielen Top-Adressen. Wenn dann auch noch Charme und Schmäh der Altwiener Kaffeehauskultur einfließen, weiß man, weshalb man in die berühmte Post geht. In unserer »Gastwirtschaft« servieren wir Ihnen köstlichen Kaffee mit frischen hausgemachten Strudeln und Kuchen, sowie Schmankerl aus der österreichischen Küche. Bei guter Witterung können Sie auf unserer sonnigen Terrasse Platz nehmen, alternativ bietet sich die gemütliche Kutscherstube an. Wenn Sie auf der Suche nach einem kulinarischen Highlight sind, dann besuchen Sie uns in unserem Gourmetrestaurant der Jägerstube und genießen Sie ein von Küchenchef David Wagger eigens kreiertes Gourmetmenü gepaart mit einer großen Vielfalt an hervorragenden Weinen.