"Breakfast" Restaurants in Tyrol
Gustav Jantscher creates modern Alpine cuisine with a regional and French focus. For example, venison heart with medlar and white truffle that melts in your mouth. Good wine accompaniment!
<p>Herzlich Willkommen in Gründlers Genießerhotel, der ersten Adresse für leiblichen Genuss mit gehobener Kulinarik, bodenständigen Gaumenfreuden und herrlichen Wohlfühlnächten in einer der schönsten Regionen Tirols, dem Achensee. Ist das nicht Grund genug? In unserem Kulinarikhotel Alpin haben Sie die Wahl zwischen bodenständigem Genießerwirtshaus oder gehobener Gourmetküche!</p> <p>Sommer wie Winter erleben Sie einen ganz besonderen Urlaub mit charmanter Tiroler Gastfreundschaft in einer großartigen Berg- und Wasserwelt. Kulinarik und Natur, das ist eine wunderbare Kombination für gelungene Ferien…</p> <p>Im Lexikon für Feinschmecker ist’s nachzuschlagen, unsere köstlichen Gerichte bewirken ein wahres Feuerwerk an sinnlicher Inspiration! Im Gourmetstüberl verwöhnen wir Sie aus unserer Haubenküche mit Kreativität und geschmacklicher Eleganz, die Menüs sind aufwändig kreiert dazu edle Weine und kompetenter Service – auch die anspruchsvollsten Genießer kommen hier auf Ihre Kosten…</p> <p>Es muss nicht immer das Höchste sein, wer’s lieber bodenständig mag ist im Genießerwirtshaus gut aufgehoben. Feine Gerichte mit regionalem Einfluss, zubereitet mit vorwiegend heimischen Produkten so auch Wild aus der Karwendelregion oder edlen Fisch aus den glasklaren Gewässern kommen auf den Teller. Veredelt wird Ihr Aufenthalt im 4-Sterne-Kulinarikhotel Alpin mit einem fürstlichen Frühstücksbuffet… Die Bewegung an der frischen Luft macht natürlich auch Appetit und da kommen wir wieder ins Spiel – bestens vorbereitet sorgen wir uns um Ihr Wohlbefinden aber zuvor entspannen Sie noch im Saunabereich »Alpinaria«…</p> <p>Wir freuen uns sehr, Ihre Gastgeber sein zu dürfen, <br /><em>Ihre Familie Gründler und Mitarbeiter</em></p>
Under the direction of Günter Lampert and David Wagger, the Kulinarium offers a changing menu of three to six courses of refined creations in the elegant restaurant with panoramic views.
Maximilian Stock is all about the extraordinary. He cultivates his "Alpine Taste" style in the exclusive dining room with exquisite dishes from regional producers - from meat to Alpine prawns.
The building from 1490 combines an inn, gourmet restaurant and hotel. In slow-food style, Sabrina and Katrin also serve Tyrolean evergreens like pretzel soups and oven-baked liver.
The whole range of Interalpen cuisine is served in six dining rooms, in the conservatory and on the terrace. This ranges from genuine Tyrolean delicacies to pasta, Indian curry and turbot fillet.
Indulgence is a top priority at Hotel Der Bär. Head chef Herbert Wieser brings this to the plate with international creativity and local alpine charm. Beautiful wine selection!
Those who try the independently interpreted Tyrolean creations here will be cooked for by TV chef Alexander Fankhauser. The well-stocked wine list complements his sophisticated, fine cuisine.
The gourmet restaurant in the nature hotel focuses on dishes made from products from the East Tyrol region, served as a six-course menu with a down-to-earth yet modern interpretation. Matching wine recommendations.
The rustic dining rooms offer a variety of dishes: local game or beef, Tyrolean dishes and international specialties are served as a menu or à la carte. Extra tip: the fondue evenings.
The restaurant with its extravagant flair and casual vibe serves French-Alpine fusion cuisine beyond the constraints of a set menu. Prepared with finesse and creative ideas, selected by taste.
The high-elevation Sacher Hotel is dedicated to classic indulgence. The cuisine focuses on ingredients from the region and local farmers. Very cosy, elegant ambience.
In his "Cuisine naturelle", Thomas Knittl aims to preserve the originality of the basic products. He celebrates this in a fresh and varied way, from breakfast to afternoon snacks and dinner.
In the Post hotel's friendly and colourful restaurant, you can linger and enjoy down-to-earth regional cuisine with finesse and lots of flavour - as a four-course menu or à la carte.
In a restaurant of this name, closeness to nature, the seasons and qualitative sustainability naturally play a major role in the flavours. Delicious and aesthetically pleasing.
The Leipziger Hof is a dignified and cosy place for international and Tyrolean cuisine. Delicacies such as pheasant breast, Wildererpfandl and homemade spinach dumplings. Large selection of desserts!
The team serves traditional dishes from Tyrol and Austria, as well as dishes from beyond the country's borders, in the wood-panelled restaurant. Ingredients from the region are used to refine farmer's roast and apple rolls.
With almost exclusively regionally sourced ingredients, the Unterlechner takes the slow food idea seriously. And you can taste this in the contemporary dishes, such as pickled salmon trout with parsnip.
The Strasserwirt is a refuge and Werner Gander knows how to bring out the best in original (East) Tyrolean cuisine. Exciting regional menu - from Almkas soup to Schlipfkrapfen!
The exclusive little gourmet restaurant offers personal service and a fine menu by head chef Paul Markovics in an elegant alpine ambience. He skilfully combines regional ingredients with international accents.